Vepřovou panenku vytáhneme z lednice osolíme, opepříme a necháme odstát cca. 30 minut. Poté maso zprudka opečeme ze všech stran. Dáme do trouby na 180°C a pečeme přibližně 15minut.
Poté na pánvi od panenky, na oleji orestujeme cibuli a slaninu. Až je cibule se slaninou téměř hotová přidáme najemno nakrájený česnek a jen cca. 20 vteřin restujeme aby nám česnek nezhořkl. Přidáme fazolové lusky, promícháme s orestovanou směsí. Zalijeme 1dcl vody, přiklopíme poklicí a dusíme cca. 10min než jsou lusky příjemně křupavé. Na závěr přidáme smetanu a krátce povaříme.
Na šťouchané brambory si uvaříme brambory nejlépe typu B. V hrnci orestujeme na sádle cibuli. Brambory přidáme k orestované cibuli, posypeme čerstvými bylinkami a lehce prošťoucháme. Při servírovaní se můžete nechat inspirovat viz foto. Dobrou chuť.